Vragen over chiptuning?

Krijg het antwoord van onze specialisten!

Staat jouw vraag hier niet bij?

Neem gerust contact op!


Chiptuning Groningen

Zorgt tuning ervoor dat een auto sneller slijt?

Bij het behouden van dezelfde rijstijl waarbij de auto ook eerst warm gereden wordt, slijt de auto zeker niet sneller. Wanneer er constant gebruikt wordt gemaakt van het extra vermogen die de auto heeft gekregen kan het voorkomen dat dit wel effect heeft op het sneller slijten van de auto.

Ben ik nog wel goed verzekerd na het chippen van mijn auto?

Het chippen van de auto veranderd niks aan de verzekering van de auto.

Is Chiptuning veilig?

De software die wij gebruiken wordt eerst uitgebreid getest voordat het wordt geïmplementeerd in jouw auto. Daarnaast geven wij volledige garantie op de software, dus wanneer jij toch niet tevreden bent zetten wij het systeem kosteloos terug.

Hoelang duurt het tunen van een auto?

Dit is afhankelijk van de auto maar gemiddeld duurt het tunen van de auto ongeveer 2 uur.

Kan ik een leaseauto laten tunen?

Dit is afhankelijk van de leasemaatschappij of dit wel of niet is toegestaan. Er kan niet van de computer afgelezen worden of de auto al getuned is.

Wat zegt de garagehouder van een auto over Chiptuning?

Elke autogarage is verschillend, er zijn veel autogarages die dit aanbevelen als je de auto wat vlotter wilt laten lopen.

Is Chiptuning legaal?

Het softwarematig tunen van auto’s is 100% legaal.

Zijn er aanvullende technische veranderingen nodig na het tunen van een auto?

Er zijn geen aanvullende technische veranderingen nodig.

Moet ik het chippen van een auto ongedaan maken als ik de auto verkoop?

Dit is afhankelijk van de persoon die de auto wilt kopen.

Kan ik weer terug naar de fabrieksinstellingen?

Wanneer jij niet tevreden bent na onze Tuning service krijg je jouw geld terug en zetten wij het systeem kosteloos terug naar de originele software.

Waar zorgt een chip in jouw auto voor?

Een chip in jouw auto regelt dingen zoals de turbodruk, moment van inspuiting en hoeveel lucht erbij komt voor de verbranding. Daarnaast kunnen wij bijvoorbeeld het gaspedaal respons aanpassen naar jouw wens.

Vanaf welk autotype bouwjaar kan je een auto laten Chiptunen?

De meeste auto’s kunnen vanaf begin jaren 2000 gechipt worden.

Wat is mijn ROI?

Bij het behouden van dezelfde rijstijl zal jouw auto gemiddeld 5 tot 10% minder brandstof verbruiken. Verder rijdt de motor rustiger omdat de motor minder hard hoeft te werken voor het behalen van dezelfde snelheid. Het rijden van de auto wordt kortom zuiniger, prettiger en soepeler.

 

Heb je garantie op Chiptuning?

Op de software zit garantie. Niet tevreden? Geld terug. De standaard software wordt kosteloos gratis terug gezet.

Waar wordt rekening mee gehouden bij het chippen van mijn auto?

Om te voorkomen dat de auto sneller slijt, wordt er gekeken naar: De kilometerstand, het onderhoud van de auto en de type auto of motor. Op basis van deze gegevens wordt een chip op maat gemaakt voor de auto. Hierdoor kan jij met een gerust hart de weg op terwijl je van de extra prestaties geniet.

Welke automerken zijn geschikt voor Chiptuning?

Alle automerken kunnen door ons gechipt worden. Omdat wij zelf een leverancier zijn van de software zijn er geen beperkingen tot bepaalde automerken.

 

Waarom tunen fabrikanten niet gelijk bij het produceren van een auto?

Vanwege marketing redenen wordt steeds vaker een model met dezelfde motor in verschillende vermogens geleverd. Hierbij is alleen het motormanagement anders. In dit geval worden auto’s ”gedowntuned” en kan het gemakkelijk en veilig naar het oorspronkelijke vermogen worden getuned. Een andere reden waarom fabrikanten dit niet gelijk doen is om een bepaalde marge te behouden, zodat de auto onder extreme omstandigheden voldoende presteert en een lange levensduur behoud. 

Wat zijn de toenames in prestaties na Chiptuning?

De toename in pk’s zijn afhankelijk van de auto en de motor die erin zit. Een BMW 525d (f10) gaat van 204PK naar 300PK (+47%). De trekkracht gemeten in nm koppel van deze BMW veranderd van 450nm koppel naar 610nm koppel (+35%). Het verbruik bij dezelfde rijstijl wordt 5-10% gereduceerd. Dit is een voorbeeld van een auto die een turbomotor heeft, en vanaf de fabriek erg geknepen is. Bij een gemiddelde auto met een turbomotor zullen de prestatie-toenames tussen de 15-35% liggen.

Kan Chiptuning Groningen softwarematig nog meer dingen uitschrijven?

Wij kunnen naast de Software ook Egr Ad blue en roetfilter uitschrijven en verder de pops en bangs, start/stop etc.